Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 27 jun 2016 / 07:35 uur

Handig gekozen cafénaam zorgt voor scheve gezichten

Oud-Hollandse gezelligheid, dat moet het nieuwe Apeldoornse café ‘Mijn Ex’ brengen. Tot nu toe veroorzaakt het echter vooral echtelijke ruzietjes, niet zo gek als je aan je partner vraagt waar hij/zij naartoe gaat en je ‘Mijn Ex’ als antwoord krijgt.

Het café is nog geen week open, schrijft de Stentor maar de naam doet al wat de bedoeling was. „We krijgen berichtjes op Facebook van mensen die zeggen ruzie te hebben gehad met hun partner nadat ze hen vertelden bij ons te zijn geweest. Allemaal gein natuurlijk, maar het werkt wel”, zegt Leendert Koldenhof, eigenaar van het nieuwe café aan de Beekstraat tegen de Stentor.

https://www.facebook.com/840620286065547/posts/878810268913215

Het idee van ‘Mijn Ex’ is de oud-Hollandse gezelligheid terug te brengen naar Apeldoorn: „Overal hoor je house- en trancemuziek. Wij willen weer hits en meezingers draaien. Dat kan Nederlandstalig zijn, maar net zo goed Engelstalig. Net wat de klant wil. Overigens is het wel een 21+ café, K3 zul je hier niet horen.”

Lachen

Koldenhof heeft samen met zijn compagnon van Wanrooij de bijzondere naam voor het café bedacht. „Toen we een naam moesten bedenken hebben we wel gedacht aan Dorus (de naam van het café dat jaren geleden in het huidige pand van Mijn Ex zat) en Fellows 2.0. Daarvan zijn we maar afgestapt. Mijn Ex stond ook op m’n lijstje en toen ik de naam noemde, werd het beantwoord met hard gelach. Dat moest het dus worden.”

En het werkt, want geoorloofd melden dat je even naar je ex gaat vinden we blijkbaar leuk. Misschien bloeit er onder het genot van bekende hits zelfs nog wel een nieuwe liefde op.

https://www.facebook.com/840620286065547/posts/840621582732084

Reageer op artikel:
Handig gekozen cafénaam zorgt voor scheve gezichten
Sluiten