Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 24 jun 2016 / 12:05 uur

Grote problemen op de A50: kippen op de snelweg

Iedereen die van plan was vrijdag de A50 te nemen, kan beter omrijden. Op die weg zijn namelijk twee rijbanen afgesloten, nadat een vrachtwagen met 5000 kippen erin is omgevallen. De kippen zijn alle kanten op gerend, de snelweg over en de berm in.

Volgens Rijkswaterstaat zal het nog tot ongeveer 15.30 uur duren totdat alles is opgelost. De vrachtwagen was onderweg naar het slachthuis in Apeldoorn, maar een groot aantal kippen zal daar niet meer aankomen.

De kippen worden vervoerd in kratten, maar door de val zijn deze kapotgegaan. Hierdoor konden de kippen wegrennen. Op dit moment zijn mensen druk bezig de dieren te vangen. Ook wordt geprobeerd de omgevallen vrachtauto een baan op te schuiven, zodat er in ieder geval weer een rijstrook open kan.

Nu staat er zo’n 3 kilometer file, wat je ongeveer 10 minuten vertraging oplevert. Daarnaast moet je goed oppassen voor loslopende kippen op de weg.

Update 14:05

De A50 richting Apeldoorn is vrijdagmiddag weer vrijgegeven, nadat eerder op de dag een vrachtwagen met levende kippen was gekanteld. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst.

Tussen knooppunt Grijsoord en afrit Hoenderloo werden na het ongeval twee rijstroken gesloten. Omdat de kippen moesten worden overgeladen en er zwaar materieel aan te pas kwam voor de berging van de truck, bleef de weg ruim zeven uur gesloten. Het verkeer ondervond veel hinder, ook op andere wegen die als omleiding werden aanbevolen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grote problemen op de A50: kippen op de snelweg
Sluiten