Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 jun 2016 / 20:22 uur

Groep van 15 bestormt moskee Dordrecht; 2 gewonden

Vanavond is een groep van vijftien mannen binnengedrongen in een Turkse moskee in Dordrecht. Rond de klok van 20:15 uur bedreigden ze de aanwezigen en sloegen ze alles kort en klein. Dat meldt RTV Rijnmond.

Stalen pijp

Ze zouden ramen stuk hebben gemaakt en tafels rond de moskee hebben gegooid. Ook was er fysiek geweld. Twee mensen raakten gewond. Een van hen werd met een stalen pijp en een vuurwapen in het gezicht geslagen.

Wraakactie

De aanvallers kwamen binnenvallen in verband met een wraakactie voor het belagen van een Koerdische familie in de stad, zo scandeerden ze zelf tijdens de bestorming. Eerder hingen zij een PKK_vlag voor het raam, waarna een groep Turken verhaal kwam halen.

Loco burgemeester Piet Sleeking van Dordrecht ging vanavond zelf naar de moskee om de situatie te bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groep van 15 bestormt moskee Dordrecht; 2 gewonden
Sluiten