Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 jun 2016

Gewonden door achtbaanongeluk in Schotland

Acht kinderen en twee volwassenen zijn zondag in een Schots pretpark in Motherwell bij Glasgow gewond geraakt toen een wagentje van een achtbaan ontspoorde en in de diepte neerstortte. In het wagentje zaten negen personen, aldus de politie.

De wagen stortte volgens ooggetuigen zo’n tien meter naar beneden en kwam terecht op motortjes die voor kleine kinderen zijn bedoeld. „Ik kan alleen maar bidden dat die leeg waren vanwege het vreselijke weer”, zei een vrouw tegen de krant Daily Record. Ze vertelde dat een andere achtbaan in het park eerder op de dag vanwege de hevige regenval was gesloten.

Bekneld

Hulpdiensten hebben het park in Motherwell, niet ver van Glasgow, volgens de BBC ontruimd. Ooggetuigen vertelden dat mensen bekneld zaten. Op foto’s van vlak na de ontsporing is te zien dat omstanders onder de ontspoorde wagens keken.

https://twitter.com/_demicampbell/status/747085763939008512

Volgens de website van het M&D’s-park is de Tsunami-achtbaan waar het ongeluk mee gebeurde ‘de enige omgekeerde achtbaan van Schotland’. De topsnelheid van de attractie is 65 kilometer per uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Gewonden door achtbaanongeluk in Schotland
Sluiten