Remco Visser
Remco Visser Nieuws 2 jun 2016 / 18:10 uur

Faal! Bezoekers slopen zeldzaam stuk klokkenmuseum

Als er in een museum gemeld wordt dat je van de tentoongestelde stukken af moet blijven, betekent dat ook dat je er netjes vanaf moet blijven. Daar kwam een onfortuinlijke bezoeker van een klokkenmuseum in het Amerikaanse Columbia deze week ook achter.

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe de man tijdens zijn bezoek aan het bijzondere museum in de staat Pennsylvania zijn handen duidelijk niet kan thuishouden. Maar nadat hij een handgemaakte houten klok heeft aangeraakt, valt het uurwerk in stukken uiteen op de grond.

Waarschuwing

Hopende dat niemand zijn actie heeft gezien, probeert de man nog gauw door te lopen. „We hebben de beelden niet gepubliceerd om de schuldige aan de schandpaal te nagelen”, aldus directeur Noel Poirier. „Mensen moeten alleen beseffen dat onze waarschuwingsbordjes er niet voor niks hangen.”

De 20 jaar oude klok raakte behoorlijk beschadigd bij de val, maar zou volgens Poirier nog wel te repareren te zijn. Hoeveel het uurwerk precies waard is, kon hij echter niet zeggen. Het museum heeft overigens geen aangifte gedaan tegen de klokkensloper.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Faal! Bezoekers slopen zeldzaam stuk klokkenmuseum
Sluiten