Remco Visser
Remco Visser Nieuws 9 jun 2016 / 17:52 uur

F-35 bewust niet over Binnenhof

Gezien alle politieke commotie is het nieuwe jachtvliegtuig F-35 bewust niet over het Binnenhof gevlogen. Er is uiteindelijk voor gekozen om „andere bezienswaardigheden met de F-35 op de foto te zetten en niet zozeer het Binnenhof”, aldus minister Jeanine Hennis (Defensie) donderdag in de Tweede Kamer.

De F-35 Lightning II of Joint Strike Fighter maakte eerder deze week op twee dagen een kennismakingsrondje over Nederland. Over de aanschaf van de vervanger van de F-16 is jarenlang fel discussie gevoerd in de politiek. Er werd desalniettemin teleurgesteld op gereageerd dat het toestel het Binnenhof meed.

Plaatje

Volgens de bewindsvrouw zal in de toekomst, als Nederland over meer F-35’s beschikt, ‛het plaatje natuurlijk alsnog’ worden gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
F-35 bewust niet over Binnenhof
Sluiten