Inge Schouten
Inge Schouten Nieuws 19 jun 2016 / 18:22 uur

Eindelijk: tropische temperaturen

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: de zomer is in aantocht! MeteoGroup voorspelt aankomende week tropische temperaturen van rond de 30 graden.

Regenrecord

We moeten nog wel een beetje geduld hebben, want de warmste dagen worden pas aan het einde van de week verwacht; op donderdag en vrijdag. Maandag wordt het zo’n 18 graden met veel regen. Weerplaza verwacht een regenrecord met 12 tot 15 uur regen. Voor de tijd van het jaar is dat bijzonder lang. Sinds 1901 is zo’n lange regenperiode nog maar zeven keer voorgekomen. De laatste keer was op 4 juni 1994. Toen regende het in grote delen van het land ruim 19 uur.

Vanaf dinsdag stijgt de temperatuur geleidelijk naar de 20 graden. Woensdag stijgt het kwik in heel Nederland tot boven de 21 graden.

Onweer

De tropische temperaturen zijn voorspeld op donderdag en vrijdag. Vooral in het zuiden van het land kan het dan erg warm worden. Helaas wordt daarna onweer verwacht en in het weekend erop worden alweer koudere temperaturen voorspelt.

De laatste dag dat het in Nederland 30 graden werd op 31 augustus vorig jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eindelijk: tropische temperaturen
Sluiten