Metro
Metro Nieuws 28 jun 2016 / 11:49 uur

Eiffeltoren dicht om betogingen Parijs

Bij nieuw protest tegen hervorming van de Franse arbeidswet zijn dinsdag in Parijs de deuren van de Eiffeltoren gesloten gebleven. Tal van personeelsleden van de toeristische attractie staken dinsdag.

Op initiatief van de uiterst linkse vakbond CGT zijn er dinsdag weer protestmarsen. De Senaat stemt dinsdagavond over de arbeidswetgeving. De politie in Parijs heeft scherpe veiligheidsmaatregelen genomen om te proberen te voorkomen dat jonge relschoppers en vandalen weer verwoestingen aanrichten, zoals bij eerdere betogingen.

Arbeidswet

De strijd over wat de regering als een noodzakelijke versoepeling van de arbeidswet ziet, duurt al vier maanden. Linkse bonden stellen dat de hervorming de rechten van de werknemers ondermijnt en hun ontslag eenvoudiger maakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eiffeltoren dicht om betogingen Parijs
Sluiten