Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 12 jun 2016

Duitse stad verbiedt boerkini: ‘Niet hygiënisch’

Een Duitse gemeente heeft de boerkini verboden in een zwembad in de plaats Regensburg, nadat meerdere badgasten hadden geklaagd dat er een vrouw in een boerkini zwom. Het gemeentebestuur beroept zich op „hygiënische redenen".

De vrouw met de boerkini sprong het zwembad in op een speciale vrouwendag in het zwembad. Dat schoot ook bij de burgemeester in het verkeerde keelgat. „Ik snap niet waarom een boerkini nodig is als er alleen vrouwen zwemmen”, stelt hij op de site van Die Welt.

Ook geen shirt

Het verbod geldt overigens niet alleen voor boerkini’s. Alleen gebruikelijke badkleding – een zwembroek, badpak of bikini – is toegestaan. Het is dus ook verboden om een shirt of lange broek aan te trekken. Er wordt dus een beroep gedaan op hygiënische redenen. Welke redenen dat dan precies zijn, wordt niet duidelijk gemaakt.

Overigens waren er niet alleen maar vrouwen in het zwembad aanwezig op de vrouwendag: er was een mannelijke badmeester. Ook zou er van buitenaf naar binnen gekeken kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duitse stad verbiedt boerkini: ‘Niet hygiënisch’
Sluiten