Metro
Metro Nieuws 21 jun 2016 / 20:28 uur

Doodsoorzaak pasgetrouwd Nederlands stel is geheim

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van het pasgetrouwde stel dat tijdens hun huwelijksreis stierf op de Dominicaanse Republiek, is afgerond. De familie wil volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet dat de doodsoorzaak van het jonge stel naar buiten wordt gebracht.

De 31-jarige Jeroen en de 28-jarige Michou uit Voorburg kwamen op 13 juni om het leven tijdens hun huwelijksreis op de Dominicaanse Republiek. De nacht nadat ze op excursie waren geweest, voelde Michou zich niet lekker. Ze overleed de volgende dag in een privékliniek. Kort daarna werd Jeroen ziek en ook hij stierf. Vermoedelijk werden de twee het slachtoffer van een voedselvergiftiging. Of dat echt zo is, blijft vooralsnog onduidelijk.

Onderzoek

Forensisch experts vlogen vanuit Nederland naar het Caribische eiland om onderzoek te doen naar de doodsoorzaak van het stel. Dat onderzoek is dinsdag afgerond. De familie heeft het autopsierapport ontvangen maar wil volgens Buitenlandse Zaken niet dat de uitkomst daarvan naar buiten wordt gebracht.

De familie is momenteel op de Dominicaanse Republiek waar de lichamen van Jeroen en Michou inmiddels zijn vrij gegeven.

Of er nog een strafrechtelijk onderzoek komt om een misdrijf uit te sluiten, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Doodsoorzaak pasgetrouwd Nederlands stel is geheim
Sluiten