Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 13 jun 2016 / 15:20 uur

Deze klok gaat ons leven compleet veranderen

Haast, haast en nog eens haast, we lijken het tegenwoordig allemaal elke dag te hebben. Scott Thrift deed daar ook altijd aan mee, maar was het gehaast op een dag helemaal zat. Dus besloot hij het grootste heikele punt aan te pakken: de tijd.

De beste man ontwierp ‘Today’ een klok die onze ervaring van tijd totaal zal veranderen. Deze nieuwe klok doet niet ieder uur een rondje en heeft maar één wijzer in plaats van twee. Deze wijzer doet er vierentwintig uur over om rond te gaan. Nu kan je zien of het ochtend, middag, avond of nacht is. Niet precies of het vijf over twee is dus.

Expres te laat

Today zal er dus niet voor zorgen dat je op tijd de trein haalt, of op tijd op je afspraak aankomt, maar dat is nou juist de bedoeling. We moeten tijd volgens Thrift anders gaan beleven, je weet alleen nog maar in welke fase van de dag je zit. De kleuren van de blauw-paarse klok geven namelijk dag en nacht aan.

,,Ik zag mezelf nooit als iemand die een nieuwe tijdschaal zou bedenken", zegt bedenker Scott. ,,De manier waarop we tijd meten, bepaalt ons gedrag en dus hebben we recht op schalen die beter passen bij hoe we ons leven nu en in de verre toekomst leven".

Om zijn idee werkelijkheid te laten worden ging Scott in zee met Kickstarter. Hij wilde 24.000 dollar ophalen, maar zit ondertussen al tegen de twee ton aan. Hiermee kon de man flink aan de slag en de klokken liggen binnenkort dan ook in de winkel. De kleintjes zijn te koop voor 88 dollar en de grotere versie voor 118 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze klok gaat ons leven compleet veranderen
Sluiten