Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 14 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Dader steekpartij livestreamde daad op Facebook’

De man die maandagavond een politieagent en zijn vrouw in het Franse Magnanville doodde, heeft zijn daad live gestreamd op Facebook. Dat vertelt een beveiligingsexpert dinsdag aan de Franse radiozender RFI.

Maandagavond rond half negen werd de 42-jarige politiecommandant Jean-Baptiste Salvaing vlakbij zijn huis neergestoken door de 25-jarige Larossi Abballa. Daarna gijzelde Abballa ook Salvaing’s kind en vrouw, laatstgenoemde werd daarbij ook om het leven gebracht.

Foto’s

Nu blijkt dat Larossi de moord op Salvaing live op zijn Facebookpagina heeft gestreamd. Later plaatste hij ook vijftien foto’s van zijn daden, vergezeld door een verklaring. Volgens beveiligingsexpert David Thomson is er een foto waarop Abballa met het 3-jarige zoontje van Salvaing poseert, met daarbij de tekst „Ik weet nog niet wat ik met hem ga doen”. De peuter bleef uiteindelijk lichamelijk ongedeerd.

Larossi Abballa. Foto: ANP

Doelwitten

De beelden van de moord zijn inmiddels van Facebook verwijderd. Het nieuws over de livestream is nog niet bevestigd door de autoriteiten. Wel is inmiddels bekend dat Abballa een bekende van de politie was en social media vaker gebruikte om zijn daden aan te kondigen. Hij zou maandagavond op Facebook trouw hebben gezworen aan IS en een aanslag hebben aangekondigd. Hij noemde als doelwitten de politie en gevangenispersoneel, maar ook rappers en journalisten.

IS heeft de aanslag inmiddels opgeeist en verwelkomde de dader maandagnacht al als „een strijder van IS”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Dader steekpartij livestreamde daad op Facebook’
Sluiten