Metro
Metro Nieuws 17 jun 2016 / 15:32 uur

Crimineel na 40 jaar verblijfsvergunning kwijt

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft terecht de verblijfsvergunning ingetrokken van een Marokkaanse man die al veertig jaar in Nederland woont, maar ongeveer de helft daarvan in de gevangenis doorbracht voor zware misdaden. Dat heeft de rechter vrijdag besloten.

Zware misdrijven

De man kwam op 17-jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland. De afgelopen ruim dertig jaar maakte hij zich schuldig aan een reeks van zware misdrijven, waaronder straatroof. In totaal bracht hij van zijn veertig jaar in Nederland 19,5 jaar in de cel door.

Nadat hij voor de tweede keer een speciaal voor stelselmatige daders ingestelde maatregel opgelegd had gekregen, besloot Dijkhoff zijn verblijfsvergunning in te trekken. Het besluit werd aan de rechtbank voorgelegd, deze stelde de bewindsman dus in het gelijk.

Geen nuttige bijdrage

„Met zijn handelwijze heeft de man de maatschappij veel schade berokkend en heeft hij de slachtoffers van zijn geweldfeiten leed en angst aangedaan”, zo oordeelde de rechter. „Van enige nuttige bijdrage aan de Nederlandse samenleving is niets gebleken.”

Dijkhoff legde de man ook een inreisverbod van tien jaar op. Hij zit nu nog in de gevangenis in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Crimineel na 40 jaar verblijfsvergunning kwijt
Sluiten