Steven Musch
Steven Musch Nieuws 8 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Chili geeft gratis groene energie weg

Chili heeft in sommige delen van het land een overschot aan groene energie en geeft het daarom gratis weg.

Dat klinkt fijn, maar dat is het niet. Het land kampt namelijk met een energiecrisis, doordat het de stroom gratis weg moet geven. Het probleem is dat er in sommige delen van het land te veel energie wordt geproduceerd, maar er geen manier is om de overtollige stroom op te slaan. Ook schiet de infrastructuur van het land te kort, waardoor het niet mogelijk is om de energie naar andere delen van het land of naar andere landen te transporteren.

Slecht elektriciteitsnet

Volgens Bloomberg heeft Chili geen goed elektriciteitsnet, waardoor het bijvoorbeeld niet mogelijk is om stroom vanuit het noorden naar het zuiden te sturen. De Chileense overheid is van plan dit te gaan veranderen. In 2017 moet er een goed elektriciteitsnet zijn aangelegd.

Nederlandse doelstelling

In Nederland zouden we de groene energie die Chili over heeft goed kunnen gebruiken. Hoewel er de laatste jaren veel windmolens worden bijgebouwd en zonnepanelen worden geplaatst, is Nederland – na Frankrijk – het verst verwijderd van de Europese doelstellingen voor duurzame energie in 2020.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Chili geeft gratis groene energie weg
Sluiten