Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 18 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Centrale banken klaar voor Brexit-reactie

De baas van de Italiaanse centrale bank, Ignazio Visco, stelt dat de centrale banken van de EU-landen klaar staan om in te grijpen als de bevolking van Groot-Brittannië voor vertrek uit de Europese Unie stemt. Dat laat hij diverse internationale media weten.

Zorgen

Het dreigende vertrek van Groot-Brittannie uit de EU is volgens hem een ,,risico dat ons op dit moment het meeste zorgen baart. Een eventueel Brits vertrek gaat volgens de bankbaas zeker grote economische gevolgen hebben. Hij benadrukt ook dat het nog lastig is om te becijferen wat deze precieze uitwerking inhoudt.

Controleren

Visco: ,,We houden het risico dag voor dag in de gaten. En alle centrale banken, niet alleen de Europese, zijn bereid met alle conventionele middelen die zij hebben in te grijpen.”

Referendum

De Britse bevolking mag op 23 juni haar stem uitbrengen over het wel of niet lid blijven van de Europese Unie. Tot nu toe lijkt een ‘nee’ op de loer te liggen; de anti-Europese UK Independence Party (UKIP) en een aanzienlijk deel van de conservatieve partij zijn tegen EU-lidmaatschap. Bovendien is de EU niet populair onder een groot deel van de Britse bevolking.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Centrale banken klaar voor Brexit-reactie
Sluiten