Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Nieuws 29 jun 2016 / 20:55 uur

CDA-raadslid stapt op na diefstal op Pinkpop

CDA-raadslid Mark Meijer uit Kerkrade stapt op. Dit gebeurt nadat hij in opspraak raakte omdat hij half juni op Pinkpop diefstal pleegde. De Kerkradenaar maakte zijn vertrek woensdagavond zelf bekend, schrijft L1.

Meijer – die volgens L1 zelf ook jarenlang op Pinkpop werkte – stal op het festival in het Limburgse Landgraaf twee zitzakken en een aantal flessen drank. Op de laatste dag van het festival werd hij aangehouden waarna hij een nacht in de cel doorbracht.

Boete en schadevergoeding

In eerste instantie noemde de CDA’er het incident een ‘kwajongensstreek’. Volgens hem ging het om slechts één zitzak. Maar dat bleken er later twee te zijn en hij had ook nog eens vier flessen rosé en blikjes misdrank gestolen. Uiteindelijk bekende hij alles. Hij kreeg voor de diefstal een boete van 500 euro en moet een schadevergoeding aan Pinkpop betalen.

Domme daad

Zijn positie in de CDA-fractie van Kerkrade kwam dusdanig onder druk te staan, dat Meijer besloot zijn zetel op te geven. „Mijn leven en toekomst vliegen aan mij voorbij door één domme daad”, schrijft hij in zijn verklaring. Hij betuigt verder in zijn verklaring spijt voor die daad en zegt er alles aan te zullen doen het beschadigde vertrouwen terug te winnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CDA-raadslid stapt op na diefstal op Pinkpop
Sluiten