Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 11 jun 2016 / 15:15 uur

Britse hooligans weer aan het knokken in Marseille

Engelse hooligans zijn zaterdag voor de derde dag op rij slaags geraakt met de politie in Marseille. Filmpjes van journalisten en omwonenden tonen hoe de Franse politie de groep supporters uit elkaar probeert te drijven. Daarbij wordt gebruik gemaakt van traangas.

Zaterdagavond speelt Engeland zijn eerste EK-wedstrijd tegen Rusland. Dat leidde de afgelopen dagen ook al tot heel wat onrust, waarbij dronken Engelse fans zich misdroegen. Op donderdag- en vrijdagavond clashten zij ook al met de oproerpolitie.

Straat bezaaid met glas

Zaterdag was het dus opnieuw raak. Britse voetbalsupporters gooiden met flessen naar de politie en er ontstonden meerdere clashes. De straat is bezaaid met kapot glas. Op een video van ITV-journalist Emma Murphy, is het geluid van kapotte flessen goed te horen. Ook is er te zien hoe de politie een traangasgranaat gebruikt.

Volgens Murphy is het onduidelijk hoe de rellen precies zijn ontstaan. De hooligans zouden niet alleen uit Engeland komen; ook Russische en Franse vandalen zijn bij de rellen betrokken.

Diverse journalisten meldden dat de rellen inmiddels over hun hoogtepunt heen zijn. Maar de sfeer zou nog steeds erg gespannen zijn; nieuwe rellen kunnen op elk moment uitbreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse hooligans weer aan het knokken in Marseille
Sluiten