Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 13 jun 2016 / 14:40 uur

Boze journalist verlaat studio na ontkennen homohaat

De Britse journalist Owen Jones is zondagavond kwaad weggelopen tijdens een live televisie-uitzending van Sky News nadat de presentatoren weigeren om de aanslag in Orlando een aanval op LGBT-mensen te noemen.

De Guardian-journalist die zelf openlijk homoseksueel is, werd diverse malen de mond gesnoerd door presentatoren Mark Longhurst en Julia Hartley-Brewer in een discussie over de homofobe aard van de aanslag bij club Pulse in Orlando. Nadat door de presentatoren wordt gesteld dat het gaat om een aanslag op ‘mensen’ reageert Jones verontwaardigd:

„Sorry, maar dit is het meest verbazingwekkende waarbij ik ooit betrokken ben geweest op televisie. Als hij [Mateen] een synagoog had betreden en tientallen Joodse mensen had omgebracht, zou je dit niet zeggen. In dat geval zou je het een antisemitische aanval noemen. Dit was een opzettelijke aanval op de LGBT-mensen," aldus Jones.

https://twitter.com/OwenJones84/status/742273516570054656

Homohaat of een terroristische aanval?

Bovendien stelt de journalist dat we niet moeten spreken over een terroristische aanslag of homohaat, maar dat er sprake is van beiden: „Alles bijeengenomen was dit een homofobe haatmisdaad, en een terreurdaad, en het moet gezegd worden dat ik op Sky News, en vele andere nieuwskanalen, weinig LGBT-stemmen heb gehoord.”

Na een aantal minuten (6.40) is voor Jones de maat vol en verlaat hij onder luid protest van de presentatoren de uitzending. Bekijk de video hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boze journalist verlaat studio na ontkennen homohaat
Sluiten