Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 jun 2016 / 19:08 uur

Boycot voorbij: Adele alsnog op Spotify te horen

Adele zette de muziekwereld even op zijn kop, want ze besloot de muziek van haar nieuwe album 25 niet op Spotify uit te brengen. Nu is ze op haar besluit teruggekomen. Vanaf 00:01 uur vannacht is het album in Nederland te beluisteren, zo meldt NOS.

Boycot

Of ze haar albums ook op andere platforms zoals Apple Music en Tidal ten gehore zal brengen, is niet bekend. Het is een opvallende keuze van Adele, die met haar boycot veel media-aandacht trok. Ze had besloten tot de boycot om aan de muziekwereld te laten weten dat ze lak heeft aan de groeiende druk om overal muziek te plaatsen.

Uitverkocht

Haar albums verkochten goed. Met 8 miljoen exemplaren in Amerika is 25 een van de zeven albums die dat sinds 2001 gelukt is, volgens Billboard. Dat ze ook ontzettend populair is in ons kleine kikkerlandje, bewezen haar recente concerten wel. Alle vier waren ze binnen een mum van tijd uitverkocht. You go girl!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boycot voorbij: Adele alsnog op Spotify te horen
Sluiten