Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 22 jun 2016 / 09:40 uur

Bizar: Chinese gijzelaars gebruiken ‘human shield’

Een bizar filmpje van RTL Nieuws laat een wel hele wrede manier van verdediging zien: twee Chineze drugsdealers gebruikten een schild van mensen om ervoor te zorgen dat ze niet door de politie gepakt zouden worden. Onder de gegijzelden bevond zich ook een baby.

Volgens RTL Nieuws namen de Chinese drugsdealers eerst een groep mensen in gijzeling in een flatgebouw waar ze naartoe vluchtten toen agenten de mannen in de gaten kregen. De criminelen bonden de mensen om zich heen door middel van een lint en bedreigden hun met een pistool. Al schuifelend kwamen ze daarna via een lift naar buiten gelopen.

Opgepakt

De politie liet zich uiteindelijk niet tegenhouden door het menselijk schild en gooide zich op de groep, waarna de twee mannen werden opgepakt. Niemand is gewond geraakt bij de gijzeling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bizar: Chinese gijzelaars gebruiken ‘human shield’
Sluiten