Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 1 jun 2016 / 16:00 uur

Belgische gynaecoloog maakte meer slachtoffers

De Belgische gynaegoloog Daniëlla B., wiens patiënt stierf omdat ze de aanwezigheid van een tumor had verzwegen, heeft nog meer slachtoffers gemaakt. Dat bleek woensdag tijdens een rechtszitting tegen de vrouw en haar collega.

Een tweede patiënt, die de schuilnaam Sofia aanhoudt, claimt namelijk dat B. haar ten onrechte heeft geopereerd aan kanker. De gynaecoloog had haar na een uitstrijkje verteld dat ze een tumor had, waar ze meteen aan geopereerd moest worden. De operatie, die in 2005 plaatsvond, zou succesvol zijn geweest, maar nu blijkt dat de nu 50-jarige Sofia nooit kanker had.

Litteken

„Ik ben naar een ziekenhuis in Gent gegaan en heb daar mijn dossier opgevraagd”, vertelt Sofia volgens Het Laatste Nieuws in de rechtszaal. Daar kreeg ze bizar nieuws te horen. „’Maar u bent helemaal niet geopereerd, mevrouw’, zei hij. ‘Hier staat ­alleen dat u baarmoederontsteking heeft gehad’”. Een grote schrik voor de vrouw, die een flink litteken overhield aan de operatie, die geeneens plaats had hoeven vinden omdat er nooit weefsel van haar baarmoeder was weggenomen.

Vermijdings­pathologie

De vrouw zegt zelf op onderzoek te zijn gegaan, toen ze het verhaal van de 44-jarige Adelheid Wijnant horen. Deze vrouw stierf omdat B. had verzwegen dat ze baarmoederhalskanker had. B. zegt te lijden aan vermijdings­pathologie, maar dat spreekt Sofia tegen. ,,Opvallend dat die vrouw nu beweert dat ze het niet aandurfde om slecht nieuws te vertellen, want ik kreeg zonder veel omhaal te horen hoe het zat”, aldus de vrouw.

Gynaecoloog Daniëlla B. staat deze week terecht in de bizarre zaak, net als haar collega Petra S.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische gynaecoloog maakte meer slachtoffers
Sluiten