Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 20 jun 2016 / 10:21 uur

België verbiedt Miss-verkiezing voor kinderen

De eerste Mini Miss-verkiezing België gaat niet door. De regering verbiedt het evenement omdat het volgens de inspectie eigenlijk gewoon kinderarbeid is.

Tweehonderd meisjes van tussen de zes en tien jaar hadden zich volgens Belgische media aangemeld voor de verkiezing, die gepland stond voor 21 juli. De kinderen zouden onder meer op de catwalk lopen en een act opvoeren.

Volgens de inspectie heeft de verkiezing mogelijk schadelijke invloed op een grote groep kinderen. „Het uiterlijk is een gegeven waarop een kind zo goed als geen controle heeft. Dat maakt een schoonheidswedstrijd anders dan een talentenshow of sportwedstrijd voor kinderen.”

Sterren

Minister van Werk Kris Peeters vindt het een „zeer ongepast” evenement. „Dit is kinderarbeid. En dat is verboden.” In Amerika zijn dit soort Miss-verkiezingen ontzettend populair. De kinderen worden daar direct omgedoopt tot televisiesterren in het programma ‘Toddlers and Tiaras’. In dit programma lijken de kinderen onder enorme druk te staan, dit zal ook Kris Peeters niet zijn ontgaan.

De organisatie van de verkiezing gaat proberen de verkiezing toch door te laten gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
België verbiedt Miss-verkiezing voor kinderen
Sluiten