Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 3 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Belg is op eerste schooldag getuige van schietpartij

De Belgische student Matthieu (25) vertrok afgelopen woensdag voor de eerste keer met de bus naar de universiteit van Los Angeles. Daar aangekomen was hij direct getuige van een schietpartij, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Matthieu is al drie maanden in de VS om aan zijn thesis te werken. Woensdag bezocht hij voor de eerste keer de UCLA universiteit in Los Angeles. Tijdens zijn zoektocht naar de bibliotheek hoorde hij schoten. „Een enorme politiemacht kwam op gang en al vrij snel hingen er vier helikopters in de lucht.”

Haatberichten

Matthieu wil niet met zijn volledige naam vermeld worden. Hij ontvangt sinds woensdag namelijk haatberichten naar aanleiding van een interview dat hij gaf aan het lokale tv-station KTLA 5. Daar dropte hij de zogenaamde F-bomb (what the fuck) live op televisie en dat is in Amerika verboden.

Of hij in Los Angeles blijft, weet hij nog niet, zo liet hij het lokale tv-station weten. „Het is een eng idee dat zoiets als een schietpartij zomaar kan gebeuren. Maar ja, kort geleden gebeurde het ook in Brussel en Parijs en dat is nog dichter bij huis. Je went er bijna aan.”

Stille tocht

Tijdens de schietpartij vielen twee doden, waaronder de schutter zelf. Het gaat om een oud-student die een professor doodschoot, omdat hij hem ervan verdacht een toegangscode van zijn computer aan derden door te hebben gespeeld. Donderdagavond liepen studenten een stille tocht ter nagedachtenis van de doodgeschoten professor.

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Belg is op eerste schooldag getuige van schietpartij
Sluiten