Metro
Metro Nieuws 26 jun 2016 / 19:25 uur

Beetje lucht voor Britse premier Cameron

De lidstaten van de Europese Unie hebben zondag voor de Britse premier Cameron enigszins de druk van de ketel gehaald. Topdiplomaten van de 27 lidstaten waren in Brussel bijeen en lieten weten dat ze niet verwachten dat Groot-Brittannië zich dinsdag al voor zijn losmakingsprocedure komt aanmelden. Er is dan een EU-top waar Cameron met zijn collega’s komt praten.

Het Europees Parlement is het hier niet mee eens. Zij willen dat Londen zonder uitstel artikel 50 van het Verdrag van Lissabon in werking stelt, waarmee de Britten de afscheiding in werking gaan stellen.

Meningsverschillen

De diplomaten in Brussel wijzen echter op de grote politieke meningsverschillen binnen het Verenigd Koninkrijk en willen begrip opbrengen voor enige vertraging van de aanvraag van de Britten om de Europese Unie te verlaten.

Op woensdag wordt de bijeenkomst van de Europese leiders voortgezet, maar dan zonder de aanwezigheid van Cameron. Daarmee moet de vastbeslotenheid en eenheid van de 27 andere landen worden benadrukt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beetje lucht voor Britse premier Cameron
Sluiten