Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 20 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Bandenprikker laat dreigbrief achter in Purmerend

Toen Yvette Frans Gervais uit Purmerend zondagavond bij haar auto kwam, ontdekte ze dat al haar vier banden waren lek geprikt. Dat was echter niet het enige wat de vrouw onder ogen moest komen; er zat een dreigbrief achter haar ruitenwisser geklemd.

„Je bent nu meerdere keren gewaarschuwd”, staat er te lezen. „Als ik jou de volgende keer weer met je lelijke grijnsbek als een idioot door de Tuinstee/Parkstee heen zie scheuren, blijft het niet alleen bij banden. Onthoud dat!”

Volgens Yvette speelt er al enige tijd een ruzie met een buurtbewoonster; zij zou haar vorige week in de wijk Purmerend-Noord aangesproken hebben over haar ‘asociale rijgedrag’, schrijft RTV NH. „Ik moest hard remmen voor een auto, maar ik reed zeker niet harder dan 15 kilometer per uur”, vertelt Yvette – die vermoedt dat de vrouw er iets mee te maken heeft – aan de lokale omroep. „Dat kan hier ook helemaal niet, want om de zoveel meter ligt een hogesnelheidsdrempel.”

Op het bewuste moment hadden de twee een woordenwisseling. Daarmee was de kous af, dacht Yvette. Tot de „vrouw van rond de 28 jaar” boos naar haar man was gestapt en hem bedreigde.

Aangifte

„Ik zeg niet dat zij het gedaan heeft, maar het is wel heel toevallig dat dit achter elkaar gebeurt”, zegt ze. „Zonder dat briefje had ik ‘gewoon’ aan vandalisme gedacht.”

Inmiddels heeft de vrouw uit Purmerend aangifte gedaan, waarin ze ook het dreigement aan het adres van haar man heeft meegenomen. Bovendien heeft ze een camera op haar auto laten richten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bandenprikker laat dreigbrief achter in Purmerend
Sluiten