Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 26 jun 2016 / 14:40 uur

Auto op weg naar Marokko 700 kilo te zwaar beladen

Veel van ons kennen het probleem: je gaat op vakantie en neemt veel te veel troep mee. De Franse politie hield op de A7 in de Drôme zaterdag een automobilist staande die zijn auto ook iets te zwaar had beladen: maar liefst 700 kilo. De chauffeur, die op weg was naar Marokko, was zich van geen kwaad bewust.

De volgeladen auto. Foto: Gendarmerie nationale Frankrijk

Ter hoogte van Portes-lès-Valences werden de agenten verrast door de auto. Er dreigde een file te ontstaan door de Opel Zafira die met 80 kilometer per uur op de snelweg reed. Het voertuig was haast niet meer te zien door de metershoog opgestapelde bagage, meldt de Franse krant France Blue.

Te zwaar

De agenten vroegen de bestuurder hen te volgen om de auto te wegen. Wat bleek? Het voertuig woog maar liefst 2,5 ton, dat is 700 kilo meer dan toegestaan. De chauffeur was vertrokken vanuit de omgeving van Parijs en onderweg naar Marokko. Zijn bagage bestond uit allerlei handelswaar: fietsen, elektrische apparaten.

De man moest 700 kilo bagage achterlaten bij de politie van Bourg-lès-Valence. Ook moest hij een boete betalen van 180 euro. Daarna mocht hij zijn weg vervolgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Auto op weg naar Marokko 700 kilo te zwaar beladen
Sluiten