Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 27 jun 2016 / 07:40 uur

Agent overleeft kogelregen, verwerft heldenstatus

In de Verenigde Staten heeft een politieagent een heldenstatus verworven nadat hij een kogelregen heeft overleefd. Sterker nog: na drie dagen in het ziekenhuis mag Christoper Dorman maandag hoogstwaarschijnlijk alweer naar huis, zo melden Amerikaanse media.

Heldenstatus

Liefst zeven keer werd Dorman geraakt, waardoor hij die avond niet naar een concert kon van Kenny Chesney, een Amerikaanse countryzanger. In een video bedankt hij de mensen die zijn leven hebben gered: „Ik wil alle politiemensen, paramedici en artsen bedanken. En hey Kenny, vergeet me niet”, verwees hij naar de artiest.

Die verklaarde Dorman tijdens zijn concert namelijk dood. Dat bleek dus niet het geval. Chesney bood daarvoor zijn excuses aan en beloofde Dorman een keer mee te namen naar een potje American Football „om wat biertjes te drinken”.

Op social media wordt Dorman als held gezien en wordt veel bericht met de hashtag #DelcoLegend, verwijzend naar de tatoeage van Dorman.

Aanklacht

De man die de agent neerschoot en ook het vuur opende op een tweede agent, is aangeklaagd. Het gaat om Donte Brooks Island, die meerdere aanklachten aan zijn broek heeft hangen en voorlopig achter slot en grendel zit.

Reageer op artikel:
Agent overleeft kogelregen, verwerft heldenstatus
Sluiten