Steven Musch
Steven Musch Nieuws 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Advies: eet ‘s ochtends goed en ‘s avonds weinig

Het geheim van een gezonde maaltijd, blijkt niet te zijn wat je eet, maar wanneer je het eet. Het tijdstip waarop je eet is mogelijk nog belangrijker dan de maaltijd zelf, concluderen onderzoekers het Britse Kings College.

„Eet ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een arme”, is het advies van mede-onderzoeker Gerda Pot tegenover The Telegraph. Minder eten in de avond zorgt volgens de onderzoekers voor een kleinere kans op obesitas. Het zou beter zijn om de dag te beginnen met een grotere maaltijd, te lunchen met een wat kleinere maaltijd en ‘s avond nog maar weinig te eten.

Onregelmatig eten

De onderzoekers waarschuwen dat mensen steeds later op de avond gaan dineren en op onregelmatige tijden. Hierdoor raakt je lichamelijke klok in de war en bovendien belemmert het de spijsvertering. Meestal letten mensen die op dieet zijn vooral op wat ze eten in plaats van wanneer, stellen de onderzoekers. Dan kan anders, want wie ‘s ochtends meer eet en ‘s avond weinig, verliest waarschijnlijk meer gewicht. Ook kan het een positief effect op je bloedsuikerspiegel hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Advies: eet ‘s ochtends goed en ‘s avonds weinig
Sluiten