Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 6 mei 2016 / 09:29 uur

Zomerse activiteiten voor het weekend

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf vrijdag worden er toch echt zomerse temperaturen verwacht. Heb je nog geen plannen voor het weekend en zie je er tegen op om te vechten voor een plekje op het terras? Metro heeft de leukste activiteiten van komend weekend op een rij gezet.

Vrijdag wordt de eerste zomerse dag van het jaar verwacht. En als je dan eindelijk vrij bent om van het weer te genieten, dan heb je geen zin om net als half Nederland in de file te staan richting het strand. Gelukkig zijn er genoeg andere opties.

Amsterdam

Amsterdam Kookt
Met dit warme weer heb je waarschijnlijk geen zin om te koken. Gelukkig kun je bij het foodfestival Amsterdam Kookt genieten van de lekkerste hapjes. Van 5 tot 8 mei wordt het gebied rondom het Olympisch stadion omgetoverd tot een bruisend openlucht restaurant. Verwacht een gevarieerd aanbod van foodtrucks, pop-up restaurants, een biertuin, een foodmarket en een speeltuin voor de kids. Toegang is gratis. Open van 13.00 tot 23.00

Las Dalias – Hippiemarkt
Goed nieuws voor alle Ibiza-liefhebbers. Tot zondag 8 mei staat de bekende hippiemarkt van Ibiza in de Westergasfabriek in Amsterdam. Meer dan 80 stands met sieraden, kleding en handgemaakte producten van Ibiza. Op het Westergastterrein zijn genoeg terrassen, zodat je na het shoppen even bij kunt komen met een sangria.

Ter Illustratie: Amsterdam Kookt. Foto: ANP

Rotterdam

Food Truck Festival Trek
Rotterdamse Bourgondiërs kunnen hun hart ophalen. Van 6 tot 8 mei is het rijdende foodfestival TREK neergestreken in het Roel Langerakpark. Het stadspark staat in het teken van lekker eten, live muziek en theater. Toegang is gratis.

Den Haag

Luchtkussenfestival

Van 5 t/m 7 mei wordt het Huijgenspark omgebouwd tot een speelparadijs. Jong en oud kunnen stuiteren en losgaan op de Mega stormbaan van 70 meter lang en een base-jump van 7 meter hoog. Voor kinderen tot 3 jaar is er een eigen springparadijs. Papa en mama kunnen genieten van goede koffie op het terras.

Ter Illustratie: luchkussen. Foto: ANP

Utrecht

Brood en Spelen Festival
Ook in de omgeving van Utrecht is er voor voldoende culinair vertier gezorgd. Het Brood en Spelen Festival strijkt van 5 tot 9 mei neer in de haven van Wijk bij Duurstede. Jong en oud kan hier spelen, dansen, knikkeren, zweven en lekker eten. Neem je moeder gezellig mee, want zondag 8 mei wordt er een speciale Moederdagbrunch georganiseerd.

Storytrail Stadswandeling
Zondag 8 mei organiseert Storytrail een ‘zwerftocht’ door de nauwe stegen en boeiende straatjes van Utrecht. Zijn verhalen openen de wereld van list, bedrog en legenden. Reserveren verplicht.

Groningen

Stoom en Modelbouwdagen
Van 5 tot 8 mei kun je tijdens stoom afblazen tijdens de 43ste editie van de Internationale Stoom- en Modelbouwdagen in familiepark Nienoord, leek. Liefhebbers kunnen vier dagen lang genieten van stoomtreinen, levensgrote stoomwalsen en andere bijzondere stoomvoertuigen.

Big Taste Festival
Groningse smulpapen kunnen hun vingers aflikken tijdens het Big Taste Festival. Van 5 tot 8 mei strijken de foodtrucks neer in de Groninger binnenstad. Burgers, brownies, vers fruit en spareribs, voor ieder wat wils. Ook zijn er optredens van verschillende band en dj’s. Gratis toegang.

Gelderland

Giro d’Italia – Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen

Gelderland kleurt roze, want vrijdag 6 mei wordt in Apeldoorn het startschot gegeven van de Giro d’Italia. Koning Willem Alexander zal vrijdag 6 mei de gehele etappe volgen en vervolgens meerijden in een volgauto. De daarop volgende etappes zullen plaats vinden in Arnhem en Nijmegen op 7 en 8 mei. Het is voor het eerst dat de ‘Italiaanse tour de France’ in Nederland begint. Aan de start staan wereldtoppers als Tom Dumoulin, Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde.

Ronde van Italië. Foto: ANP

Maastricht

Maasmarathon
Zweten geblazen voor alle fanatieke hardlopers, want zondag 8 mei vinden er 6 verschillende races plaatst. Na afloop is er een pasta party voor deelnemers en toeschouwers.

Duckrace
Zondag 8 mei wordt er in het stadspark de Jeker een ware ‘duckrace’ georganiseerd. Tijdens deze (bad) eendenrace worden er duizenden badeendjes in het water gelaten. Voor 5 euro doe je mee aan de race, steun je een goed doel en maak je kans op mooie prijzen.

Uden

Kijkdagen Inboedel Circus Herman Renz
Heb je er altijd al van gedroomd om in een heuse pipowagen te slapen? Misschien wordt deze droom wel werkelijkheid. Op vrijdag 6 mei en zaterdag 7 mei zijn de kijkdagen van de veiling van de complete inboedel van het failliete Circus Herman Renz. De pipowagen is het pronkstuk, maar verder worden er ook twee tenten, laptops, buffetwagens en zelfs caravans van het personeel geveild.

Kijkdagen Inboedel Circus Herman Renz. Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zomerse activiteiten voor het weekend
Sluiten