Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 22 mei 2016 / 13:56 uur

Zo wil Engeland mensen van roken afhelpen

Als we al dachten dat de Nederlandse overheid rokers op een slimme manier wil gaan proberen te ontmoedigen door nare afbeeldingen van de gevolgen van roken op sigarettenpakjes te plaatsen, kijk dan even naar Groot-Brittannië.

De verpakkingen die daar in de toekomst in de winkel komen te liggen, zijn namelijk niet te vergelijken met de pakjes die hier in de winkel komen te liggen. Volgens een woordvoerder van het Britse Longfonds helpen versomberde verpakkingen. Daarom heeft de overheid besloten dat alle verpakkingen een neutrale olijfkleur krijgen en dat de merknaam er alleen in simpel lettertype op mag staan (klik op de link voor een voorbeeld van een verpakking).

Positieve reclame

Daarnaast mag er volgens het Britse Longfonds geen positieve reclame meer gemaakt worden voor sigaretten. Woorden als ‘licht’, ‘natuurlijk’ en ‘aangename smaak’ worden van alle pakjes geschrapt. En net zoals Nederland van plan is, is er op elk pakje een foto te vinden van de gevolgen die roken kan hebben op je gezondheid. En die beelden zijn afschrikwekkend…

Australië ging Groot-Brittannië al voor en daar is na de invoering van de standaardpakjes gebleken dat het aantal rokers afnam met 2,2 procent!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo wil Engeland mensen van roken afhelpen
Sluiten