Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 30 mei 2016 / 21:00 uur

Witte Huis afgesloten na dreiging verdacht pakket

Het Witte Huis in Washington is maandagmiddag een tijdje afgesloten geweest. De woning van president Barack Obama en zijn gezin werd onder lockdown gesteld nadat een vrouw een pakketje over het hek heen had gegooid.

Pakketje

De vrouw werd meteen door beveiliging in de boeien geslagen, schrijft The Guardian. Ook werd onmiddellijk de brandweer en de opruimingsdienst ingeschakeld om de inhoud van het pakketje te bepalen. De aanwezigen op het terrein van het Witte Huis mochten de grond niet verlaten. Ook werden er tijdelijk geen bezoekers meer binnen gelaten.

Ballonnen

President Obama zelf zou net voordat het pakketje werd aangetroffen terug zijn gekeerd in zijn woning. In Amerika vond maandag Memorial Day plaats, een nationale dag waarop de gevallenen in oorlogen worden herdacht.

Het is zeker niet de eerste keer dat het Witte Huis om veiligheidsredenen wordt afgesloten. Vorige wek gebeurde hetzelfde, toen vlogen er enkele ballonnen over de woning van de president . Nadat na een kwartier zeker was dat de ballonnen veilig waren, kon het Witte Huis weer open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Witte Huis afgesloten na dreiging verdacht pakket
Sluiten