Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 7 mei 2016 / 11:12 uur

Weinig verschil gewoontes masturberen man en vrouw

Tienerjongens mogen dan de reputatie hebben niet vies te zijn van een potje masturberen, het blijkt in de praktijk geen ruk uit te maken of je nu man of vrouw bent. De verschillen tussen de masturbeergewoonten van jonge mannen en vrouwen vertonen namelijk opvallend veel overeenkomsten. Dat blijkt uit een nieuwe Zweedse studie die deze week werd gepresenteerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Sex Research.

Dezelfde ervaringen

Aan het onderzoek deden 1.452 mannen en 1.566 vrouwen mee tussen de 18 en 22 jaar. Hoewel er tussen de geslachten wel degelijk verschillende ervaringen zijn met het ‘verwennen van jezelf’, toont de studie ook aan dat ‘’een groot deel van de mannen en vrouwen gelijke ervaringen had’.

Zo gaf het overgrote deel van de participanten aan wel eens gemasturbeerd te hebben (98,9% van de mannen en 85,5% van de vrouwen). Mannen begonnen daar gemiddeld op 12,5-jarige leeftijd mee, bij vrouwen was dat met 13,7 jaar iets later.

Wellicht opvallender is dat 86,8 procent van de vrouwen toegaf te fantaseren tijdens het masturberen. Bij mannen lag dat met 95,4% nog iets hoger. Het overgrote deel van de mannen (97,6%) en vrouwen (81,6%) komt bovendien klaar tijdens het masturberen.

Weinig speeltjes

Mocht iemand het beeld hebben dat vrouwen speeltjes nodig hebben om zichzelf goed te kunnen verwennen: de studie bewijst het tegendeel. Slechts 8 procent van de vrouwen maakt daar gebruik van, bij de mannen is dat met 1,4 procent nog minder.

Hoewel de cijfers dus niet precies gelijk zijn, zijn de verschillen kleiner dan je op voorhand zou verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weinig verschil gewoontes masturberen man en vrouw
Sluiten