Remco Visser
Remco Visser Nieuws 11 mei 2016 / 16:10 uur

Weer staking op vliegveld Zaventem

De Brusselse luchthaven Zaventem gaat voor de tweede keer in korte tijd gebukt onder een stakingsactie. Het personeel van een van de twee bagageafhandelaars op het vliegveld legde vandaag het werk neer. Passagiers die met onder meer Jetair, Etihad en Qatar vliegen, zullen hinder ondervinden van de staking.

Het stakende personeel is ontevreden over het ,,gebrek aan dankbaarheid voor de flexibiliteit van het personeel na de aanslagen”. Fouten bij de uitbetaling van de jongste lonen was de spreekwoordelijke druppel.

Op dinsdag 22 maart bliezen twee terroristen zich op in de vertrekhal van Zaventem. Na dagen volledig gesloten te zijn geweest, is de luchthaven intussen weer operationeel, maar nog niet op volle sterkte.

Verkeersleiding

Begin april kregen reizigers al te maken met verstoringen in het vliegverkeer, toen een deel van de Belgische luchtverkeersleiders het werk onaangekondigd neerlegde. Met de wilde staking werd door de verkeersleiders geprotesteerd tegen doorwerken tot hun 58e in plaats van 55 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer staking op vliegveld Zaventem
Sluiten