Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 9 mei 2016 / 17:45 uur

VS mag drugsbaron ‘El Chapo’ spoedig veroordelen

De Verenigde Staten mogen binnenkort Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán gaan berechten. De Mexicaanse rechtbank heeft bepaald dat hij binnenkort uitgeleverd wordt. De grote drugsbaron, leider van het beruchte Sinaloa-kartel, werd afgelopen januari wederom opgepakt, nadat hij eerder al werd gearresteerd maar ontsnapte.

Uitlevering

Het is nog onduidelijk wanneer El Chapo wordt voorgeleid in Amerika. Een bron bij het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt aan het Algemeen Dagblad dat het nog wel even kan duren voordat hij wordt uitgeleverd.

El Chapo heeft al aangegeven schuld te willen bekennen, zolang hij niet terug hoeft naar de streng beveiligde Mexicaanse gevangenis. Momenteel wordt hij dagelijks overgeplaatst naar een andere cel, zodat hij niet nog een keer kan ontsnappen. De vorige keer vluchtte hij via een tunnel.

Moorden

De aanklachten die openstaan tegenover El Chapo hebben niet alleen te maken met drugshandel. Ook gaat het om het witwassen van geld en moorden in onder andere New York, Chicago en Miami.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VS mag drugsbaron ‘El Chapo’ spoedig veroordelen
Sluiten