Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 27 mei 2016 / 13:01 uur

Vrouwen mogen volgend jaar marinier worden

Vanaf volgend jaar kunnen vrouwen toegelaten worden tot het Korps Mariniers. Dat staat in de personeelsrapportage 2015 die minister Jeannine Hennis-Plasschaert (Defensie) vandaag aan de Kamer stuurt. Volgens de minister is het niet meer van deze tijd om vrouwen op voorhand van een beroep uit te sluiten. De toelatingseisen worden niet aangepast.

Korps Marieniers

Het Korps Mariniers vormt samen met het Korps Commando Troepen en de Luchtmobiele Brigade de elitetroepen van de krijgsmacht. Bij de laatste twee kunnen vrouwen zich al aanmelden. Bij het Korps Commandotroepen is het nog geen vrouw gelukt om toegelaten te worden.

Onderzeeboten

De onderzeeboten is de enige plek waar vrouwen nog niet mogen werken. Dat zou te maken hebben met praktische problemen. Defensie wil de huidige vier onderzeeboten gaan vervangen. Ze kijkt dan ook of de nieuwe boten geschikt kunnen worden gemaakt voor vrouwelijke bemanningsleden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouwen mogen volgend jaar marinier worden
Sluiten