Remco Visser
Remco Visser Nieuws 30 mei 2016 / 12:13 uur

Vliegveld Keulen afgesloten om veiligheidsdreiging

Het vliegveld van Keulen is maandagochtend hermetisch afgesloten, nadat een nog onbekend persoon langs de veiligheidschecks zou zijn geglipt. Dat melden verscheidene media.

View this post on Instagram

Den ganzen Morgen entspannt auf dem Rollfeld verbringen um gleich wieder auszusteigen und doch nicht zu fliegen – #mondaymorning was ist da los #flughafenkölnbonn

A post shared by Teresa Dahl (@teresa__dahl) on

In reactie zijn alle vliegtuigen teruggekeerd naar de terminals, en moeten passagiers aan boord blijven wachten. Ondertussen is de politie in Terminal 1 een grootschalige klopjacht begonnen naar de persoon, die zich naar alle waarschijnlijkheid nog op het vliegveld bevindt. Over de identiteit van de man is niets bekendgemaakt.

Alle mensen in die zone moeten opnieuw door de controle. De vliegtuigen die voor de betreffende terminal staan, zullen uit veiligheidsoverwegingen ook opnieuw worden gecontroleerd, zei de woordvoerster. Vijf toestellen moesten daarvoor blijven wachten op hun parkeerplekken. Vanaf terminal 2 gaan de vluchten wel gewoon door, aldus een woordvoerder van het vliegveld.

Lek

Het vliegveld sloeg eind april al een flater, toen 230 documenten uitlekten van de veiligheidsplannen bij een terroristische aanslag. Hierin stonden onder meer evacuatieroutes en contactgegevens van beveiligingspersoneel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vliegveld Keulen afgesloten om veiligheidsdreiging
Sluiten