Puck Roest
Puck Roest Nieuws 23 mei 2016 / 11:40 uur

Vierde klimmer bezweken op Mount Everest

Binnen vier dagen tijd zijn er vier bergbeklimmers op de Mount Everest overleden. Na Nederlander Eric Arnold hebben er nog drie klimmers het leven gelaten. De vierde dode is volgens CNN een sherpa. Twee andere klimmers uit India worden nog vermist.

De twee Indiërs worden sinds zaterdag vermist. Een andere klimmer, ook een Indiër, verblijft ziek in het kamp op de hoogste berg van de wereld. Door de aardbeving in 2015 en een lawine in 2016 mocht de Mount Everest twee jaar lang niet beklommen worden.

Zes doden per jaar

Afgelopen vrijdag overleed de 35-jarige Nederlander Eric Arnold, kort nadat hij de top had bereikt van de hoogste berg ter wereld. Op zaterdag liet een bergbeklimster uit Australië uit dezelfde groep het leven. Beide klimmers bezweken op de terugweg aan de gevolgen van hoogteziekte.

Maandagochtend werd bekend dat er een derde persoon is overleden op de berg. Subash Pal, een bergbeklimmer uit India, werd al enige tijd vermist.

Gemiddeld sterven er zo’n zes klimmers per jaar op de Mount Everest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vierde klimmer bezweken op Mount Everest
Sluiten