Remco Visser
Remco Visser Nieuws 30 mei 2016 / 07:33 uur

Video: Onweersbui in slow motion is wondermooi

In Nederland ging het vandaag weer flink tekeer; vooral het midden van ons landje ging gebukt onder felle onweersbuien. En ondanks dat het veel mensen vaak toch wat nerveus maakt, is zo’n bliksemschicht eigenlijk best indrukwekkend.

Dat blijkt uit beelden van NASA’s Geospace Physics Laboratory. Daar filmde meteoroloog Ningyu Liu namelijk een fikse onweersbui met een superslomo-camera. Hierdoor kun je piekfijn zien hoe zo’n bliksemschicht zijn weg naar de aarde zoekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Video: Onweersbui in slow motion is wondermooi
Sluiten