Metro
Metro Nieuws 25 mei 2016 / 11:45 uur

‘Verwarde reizigers moeten beter worden opgevangen’

Agressieve en verwarde reizigers in het openbaar vervoer moeten beter worden opgevangen. Dat stelde Marjan Rintel, directeur NS Reizigers, woensdagochtend tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over sociale veiligheid in bussen, trams en treinen.

,,Hoe sneller er opvang en hulpverlening op touw wordt gezet voor agressieve en suïcidale verwarde reizigers, hoe beter. Ook voor de politie en de gemeenten”, zegt Rintel volgens Het Parool. Volgens Rintel moet er razendsnel een landelijke aanpak komen. NS nam het afgelopen jaar al een serie maatregelen om geweld op het spoor tegen te gaan, zoals meer mensen op late treinen en beter cameratoezicht.

Centrale aanpak

Als voorbeeld noemt Rintel de zogenoemde psycholance in Amsterdam, een ambulance om psychisch verwarde personen te behandelen. Het aantal suïcides op het spoor is volgens de directeur vorig jaar fors gestegen. Ook hebben medewerkers van vervoerders dagelijks last van geweld, die steeds serieuze vormen aannemen.

Juul van Hout, directeur OV van Connexxion, pleit voor een centraal beleid. Nu doet de ene vervoerder soms veel meer dan de andere aan de aanpak van geweld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Verwarde reizigers moeten beter worden opgevangen’
Sluiten