Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 26 mei 2016 / 20:40 uur

Venlo krijgt unieke kabelbaan

Binnen een paar jaar kan de stad Venlo zomaar een grote toeristen-trekpleister worden, de stad krijgt namelijk een kabelbaan over de Maas. Donderdag 26 mei zijn de plannen gepresenteerd aan de gemeenteraad die eind juni een beslissing nemen.

De kabelbaan zal een voormalig kazerneterrein verbinden met de Venlose binnenstad. De gemeente had ook voor een brug kunnen kiezen, maar een kabelbaan is uniek in Nederland. Het gemeentebestuur denkt dat deze nieuwe attractie veel extra bezoekers zal aantrekken.

Attractiepark ‘Fort van Venlo’

Het aan de Maas gelegen kazerneterrein wordt omgetoverd tot een vrije tijdspark ‘Fort van Venlo’ met onder meer een megabioscoop, binnenspeeltuin, ambachtsmarkt en eetgelegenheden. Het park krijgt vorm rond een 370 jaar oud fort dat een restauratie ondergaat. De oude grachtenstructuur wordt in de oude vorm hersteld.

Toeristische trekpleister

De totale bouwkosten zullen rond de 45 miljoen euro zijn, plus 10 miljoen extra voor de bouw van de kabelbaan. Maar wethouder Jos Teeuwen verwacht dat het Fort van Venlo ruim duizend banen zal opleveren. De gemeente rekent op 600.000 bezoekers per jaar. De attractie zal waarschijnlijk ook veel Duitse toeristen aantrekken. Het park zal begin 2019 open gaan, maar de plannen moeten eerst nog wel worden goedgekeurd.

Reageer op artikel:
Venlo krijgt unieke kabelbaan
Sluiten