Remco Visser
Remco Visser Nieuws 26 mei 2016 / 16:25 uur

‘Vals geld’ blijkt fortuin waard

Het loont misschien de moeite om door het kleingeld van je portemonnee op zoek te gaan naar vals geld. Dat kan je namelijk een behoorlijk bedrag opleveren, zo bleek deze week in Groot-Brittannië.

Tijdens een collecte in de plaats Wiltshere dook namelijk een muntje van 2 pence op, dat duidelijk nep moest zijn. In plaats van de gebruikelijke bronskleur was dit muntstuk namelijk zilverkleurig. Toen de collectanten het muntje als vals geld inleverde bij de bank, stond hen echter een verrassing te wachten.

Foutje

Het bleek namelijk niet om vals geld te gaan, maar om een zeldzaam foutje van de Britse Munt. „Het lijkt erop dat er per ongeluk metaal van de 10 pence-stukken terecht is gekomen in een mal voor een 2 pence-munt. Daarom heeft het muntje een andere kleur”, aldus een woordvoerder tegen dagblad The Mirror.

Omdat het hier dus om een zeer zeldzaam muntstuk gaat, kan het kleingeld op de verzamelaarsmarkt ruim 100.000 keer zoveel opleveren. Experts schatten de waarde van het muntje namelijk op een slordige 2000 pond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Vals geld’ blijkt fortuin waard
Sluiten