Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 4 mei 2016 / 20:15 uur

‘Twee dagen geen bommen voor Aleppo’

Vanaf donderdag 01.00 uur geldt twee dagen lang een ‘regime van stilte’ in de Syrische stad Aleppo. Dat heeft staatstelevisie aangekondigd. In andere delen van het land geldde al een wapenstilstand, maar in Aleppo bleven de bommen vallen.

Het land wordt nu al vijf jaar lang verscheurd door oorlog. De Verenigde Staten en Rusland, die respectievelijk de oppositie en de Syrische regering steunen, waren nauw betrokken bij de onderhandelingen voor een wapenstilstand die 48 uur lang moet duren.

Er zijn momenteel weinig plekken in Syrië waar de strijd heviger woedt dan in Aleppo. Een deel van de stad is in handen van het leger, de rest wordt bezet door gewapende oppositiegroepen. Volgens de staatstelevisie hebben raket- en mortieraanvallen door ,,terroristen” – de term die het regime voor al zijn tegenstanders gebruikt – aan tientallen burgers het leven gekost.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Twee dagen geen bommen voor Aleppo’
Sluiten