Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 23 mei 2016 / 17:05 uur

‘Toezicht kinderopvang is slecht’

Gemeenten hebben niet genoeg mogelijkheden om slecht functionerende kinderdagverblijven snel te sluiten. Daardoor lopen kinderen gevaar, zegt de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim dinsdag in het programma Brandpunt.

Bij kinderopvang 24/7 Kids in Amsterdam, waar ongekwalificeerd personeel was en te veel kinderen werden opgevangen, duurde het nadat de GGD-inspectie alarm had geslagen, nog anderhalf jaar voordat de opvang werd gesloten. Sneller kon niet volgens Kukenheim. ,,Je ziet dat het instrumentarium niet is bedoeld om kinderen te beschermen, maar om instellingen de gelegenheid te bieden zich te verbeteren.”

De misstanden bij de kinderopvang in Amsterdam zijn aanleiding voor de uitspraken van Kukenheim. Maandag pleitte ook belangenvereniging BOink voor meer en hardere maatregelen in de kinderopvang. „Het is heel belangrijk voor de sector dat mensen die in de fout gaan hier niet mee wegkomen. Deze mensen moeten voor altijd uit de branche en moeten niet de kans krijgen om ergens anders een kinderopvang te openen”, zo liet voorzitter Gjalt Jellesma weten aan het AD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Toezicht kinderopvang is slecht’
Sluiten