Remco Visser
Remco Visser Nieuws 28 mei 2016 / 16:05 uur

Tien kinderen door bliksem geraakt in Parijs

Tien kinderen en een volwassene zijn in Parijs door bliksem geraakt die insloeg in een park. Volgens Franse media zijn zeker zeven kinderen naar het ziekenhuis gebracht waarvan twee in ernstige toestand. Het onweer ging gepaard met hevige regenval.

De gewonden vielen in het Parc Monceau in het noordoosten van het centrum van de Franse hoofdstad. De groep vierde een verjaardagsfeestje in het park ten het noodweer losbarstte.

Noodweer

Ook in Duitsland vielen slachtoffers door plotseling noodweer tijdens een jeugdvoetbalwedstrijd. In Hoppstätten in Rijnland-Palts raakten volgens een politiewoordvoerder vier mensen gewond door een bliksemschicht terwijl de hemel blauw was. Eén van hen is na te zijn gereanimeerd met een reddingshelikopter naar een ziekenhuis gebracht. Of het om spelertjes ging of toeschouwers is niet bekend.

Reageer op artikel:
Tien kinderen door bliksem geraakt in Parijs
Sluiten