Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 25 mei 2016 / 19:07 uur

Elf staten VS strijden tegen toiletwet transgenders

Elf Amerikaanse staten vragen de rechter om een eind te maken aan de plicht voor openbare scholen om transgenders gebruik te laten maken van het toilet van hun keuze. De regering van president Barack Obama kwam eerder deze maand met die maatregel om discriminatie van transgenders tegen te gaan.

Rechter

De Republikeinse gouverneur Greg Abbott kondigde woensdag aan dat Texas naar de rechter stapt om de plicht van tafel te krijgen. De regering in Washington heeft werkvloeren en scholen veranderd in „laboratoria voor een reusachtig maatschappelijk experiment”, klaagt de conservatieve staat. Tien andere voornamelijk zuidelijke staten hebben zich bij Texas aangesloten.

De kwestie houdt de VS al een tijdje bezig. In sommige staten is bepaald dat transgenders de wc moeten gebruiken die overeenkomt met het geslacht dat op hun geboortebewijs staat aangegeven. Scholen die geen gehoor geven aan de overheidsmaatregel moeten mogelijk vrezen voor gerechtelijke stappen of het verlies van subsidie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elf staten VS strijden tegen toiletwet transgenders
Sluiten