Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 26 mei 2016 / 07:40 uur

‘Terreurverdachten planden aanslag in Antwerpen’

Woensdag werden vier terreurverdachten opgepakt in het Belgische Antwerpen, Ternat en Borgerhout. Volgens lokale media hebben zij een aanslag willen plegen op het Centraal Station van Antwerpen.

De geradicaliseerde jongeren, die tussen de zestien en negentien jaar oud zijn, zouden contact hebben gehad met Hicham Chaïb. Deze Antwerpenaar verhuisde vier jaar geleden naar Syrië en is een leidend persoon van de Islamitische Staat in Raqqa, zo meldt De Morgen.

De tieners spraken via internet over een mogelijk doelwit voor hun aanslag; dit zou een plek moeten zijn „waar veel mensen bij elkaar komen”. Ze zouden al geld hebben verzameld om wapens en explosieven te kopen, maar daadwerkelijke munitie hadden ze nog niet in hun bezit.

Huiszoeking

Volgens de Belgische krant had de Belgische politie de jongeren al geruime tijd in het vizier. Minstens twee van de vier terreurverdachten zouden een poging gedaan hebben om naar Syrië te reizen, zonder succes. Destijds werden ze op het vliegveld tegengehouden en moesten ze terug naar België.

Alle vier de tieners wonen in Borgerhout en zijn woensdag tijdens huiszoekingen door de politie meegenomen naar het bureau. Onder strenge voorwaarden zijn drie van hen vrijgelaten; één persoon zit nog vast.

De zaak heeft volgens de politie niets te maken met de terroristische aanslagen van 22 maart in Brussel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Terreurverdachten planden aanslag in Antwerpen’
Sluiten