Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Nieuws 30 mei 2016 / 13:50 uur

Stormbaan als protest tegen leenstelsel

Woensdag gaat de Tweede Kamer debatteren over de gevolgen van het leenstelsel. Reden voor de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en andere jongeren- en studentenorganisaties om actie te voeren. Om aandacht te vragen voor de ‘schadelijke gevolgen’ van het leenstelsel, gaan ze een stormbaan neerzetten.

De stormbaan moet de hindernissen symboliseren die studenten tegenwoordig moeten overwinnen. Er wordt ook een rode loper uitgerold om te laten zien hoe het ook kan, laat de LSVb weten.

Privilegestelsel

Volgens de organisaties is het leenstel een ‘privilegestelsel’ dat de ongelijkheid in het onderwijs vergroot. De basisbeurs zou weer ingevoerd moeten worden. Maar op kortere termijn zouden studenten ook geholpen kunnen worden.

Extra geld

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) liet eerder weten geld uit te trekken om ongelijke kansen in het onderwijs te bestrijden. De groeiende ongelijkheid in het onderwijs vindt zij ‘ernstig’ en vraagt om actie, volgens NU.nl. Zij benadrukt wel dat het niet alleen een financiële kwestie is, maar een taak van ouders, scholen en de gehele samenleving om gelijke kansen te bevorderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stormbaan als protest tegen leenstelsel
Sluiten