Paul Buckley
Paul Buckley Nieuws 18 mei 2016 / 12:20 uur

Stem verkopen heel normaal in Dominicaanse Republiek

Democratie is hard werken, maar toch krijg je er niet voor betaald. Behalve in de Dominicaanse Republiek, waar veel mensen hun stem verkopen. Dat meldt Bloomberg.

Bij de verkiezingen van afgelopen zondag, waar president Danilo Medina 62% van de stemmen won, bleek dat veel mensen weinig op hebben met het democratische proces. Stemmen verkopen leek helemaal niet ongebruikelijk: naar schatting werden ongeveer 400.000 van de 7 miljoen stemmen verkocht.

20 dollar

Sommigen plakten hun stemkaart op hun voorhoofd om te laten zien dat ze te koop waren, anderen werden actief opgezocht door leden van verschillende politieke partijen. Alle partijen in het land deden eraan mee, alsof het net zoiets was als campagne voeren.

Stemmers konden rond de 20 dollar krijgen voor hun stem – niet gek, als je bedenkt dat het gemiddelde minimumloon rond de 200 dollar per maand ligt.

Reageer op artikel:
Stem verkopen heel normaal in Dominicaanse Republiek
Sluiten