Puck Roest
Puck Roest Nieuws 5 mei 2016 / 20:25 uur

Bezoekersrecord op zonnigste Bevrijdingsdag ooit

Doordat Hemelvaart en Bevrijdingsdag dit jaar samen vielen én de zon volop scheen, was het donderdag extra druk op de verschillende bevrijdingsfestivals. In Rotterdam en Roermond werd zelfs aangeraden lekker thuis te blijven omdat het te vol was. Niet eerder gingen er zoveel mensen naar een van de bevrijdingsfestivals.

Op veertien plekken in ons land werd deze donderdag de vrijheid gevierd. Door de ‘dubbele vrije dag’ en het lekkere weer waren er veel mensen op de been. Daardoor werd er op het festivalterrein in Rotterdam de maximale capaciteit van 10.000 bezoekers bereikt. Ook in Roermond was het erg druk. En op het festival in Utrecht werd het principe van één eruit, één erin gehanteerd. Hierdoor stonden er lange rijen voor het terrein.

Record

Ook in het openbaar vervoer was het erg druk. Zelfs met de extra treinen die zijn ingezet, kan de NS de drukte niet aan. Hierdoor komen sommige reizigers niet op hun plaats van bestemming.

Volgens de organisatie van de festivals werd het recordaantal van 1 miljoen bezoekers bereikt. Het oude record stond op 950.000 bezoekers. Op het programma van de festivals stonden zangeres Kovacs, zanger Nielson en het DJ-duo Sunnery James & Ryan Marciano.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bezoekersrecord op zonnigste Bevrijdingsdag ooit
Sluiten