Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 18 mei 2016 / 18:59 uur

Smokkelaar met koffer coke klem tussen deur Schiphol

Pech voor een 39-jarige Amsterdammer die verdacht wordt van drugssmokkel. De smokkelaar liet zijn koffer – met daarin 40 kilo cocaïne – op Schiphol staan, nadat hij klem was komen te zitten tussen de deuren van de uitgang.

Zie je het al voor je? Je raapt al je moed bij elkaar, smokkelt 40 kilo coke de grens over en komt door de douane. Je bent bijna bij de uitgang, kunt de buitenlucht al ruiken en dan kom je klem te zitten tussen een deur. Van schrik laat je de koffers maar achter en vlucht, waarna je denkt dat niemand er ooit meer achterkomt waar de coke vandaan komt. Maar helaas, je wordt dik een half jaar later alsnog opgepakt voor de oliedomme fout.

Fietskoffers

Het overkwam een 39-jarige drugssmokkelaar, die de behoorlijke voorraad in fietskoffers wist mee te krijgen vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland. De fietskoffers waren al veiliggesteld door de douane, maar werden later gescand. Eén van de koffers bevatte duidelijk geen fiets, maar 40 kilo cocaïne met een straatwaarde van zo’n 10 miljoen euro. In de andere koffer zat overigens wel een fiets.

MARECHAUSSEE ARRESTEERT VERDACHTE VAN COCAINESMOKKEL IN FIETSKOFFERSDe Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft…

Gepostet von Koninklijke Marechaussee am Mittwoch, 18. Mai 2016

Uiteindelijk kon het team Zware Criminaliteit in samenwerking met het Drugs Team Schiphol van de Koninklijke Marechaussee achterhalen wie de ‘eigenaar’ van de koffer was. De man is opgepakt, zit vast en wordt binnenkort voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er wordt gekeken wie er naast de 39-jarige man nog meer bij de smokkel betrokken zijn. Helaas is niet bekend hoe de koffer precies knel kwam te zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Smokkelaar met koffer coke klem tussen deur Schiphol
Sluiten